Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εγγραφή Νέου Μέλους Σύνθετη Αναζήτηση
 
 
Το καλάθι σας είναι άδειο
 
ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 
Προσφορές
Newsletter
Καταχωρήστε το e-mail σας εδώ για να λαμβάνετε συνεχώς ενημερώσεις για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Αρχική σελίδα / ΕΚΔΟΣΕΙΣ Δ.Ν.ΠΑΠΑΔΗΜΑ / ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ-ΛΕΞΙΚΑ / Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

   
Προσθήκη στο καλάθι
Τίτλος: Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας
Υπότιτλος: Ερμηνευτικό-ετυμολογικό.
Συγγραφέας: Μπάλτας Χαράλαμπος Αθ.
  Φιλόλογος-τ. λυκειάρχης
Εκδότης: Παπαδήμας Ν. Δημήτριος
Μετάφραση:
 
Επιμέλεια:
 
ISBN: 960-206-369-6
Έτος Έκδοσης: 12/1995
Σελίδες: 663
Διαστάσεις: 17Χ24, σκληρόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Τιμή: 47,70 35,78
 
  Περίληψη:
 

Στο παρόν Λεξικό ερμηνεύονται οι πλέον εύχρηστες λέξεις που υπάρχουν στα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από τον 6ο ως το τέλος του 1ου π.Χ. αιώνα. Προτεραιότητα βεβαίως έχει δοθεί στο λεξιλόγιο της αττικής διαλέκτου, περιλαμβάνονται ωστόστο αρκετές λέξεις της επικής και της λυρικής ποιήσεως, και μάλιστα αυτές που επιζούν στα έργα των μεγάλων μας τραγικών ποιητών.

Για την πληρέστερη κατανόηση της σημασίας των λέξεων το Λεξικό δεν περιορίζεται μόνο στην ερμηνεία, αλλά επεκτείνεται και στην ετυμολογία τους. Η ετυμολογία μιας λέξεως δεν ικανοποιεί απλώς την περιέργεια, αλλά αποκαλύπτοντας την προέλευση της λέξεως συμβάλλει στην κατανόηση και των λεπτότερων σημασιών της.

Σε πολλές περιπτώσεις, μετά την ερμηνεία της λέξεως ακολουθούν μία ή περισσότερες χαρακτηριστικές εκφράσεις, κυρίως παροιμιώδεις ή ποιητικές ή δικανικοί όροι. Επίσης, όπου κρίθηκε σκόπιμο, δίνονται μέσα σε παρένθεση οι κυριότεροι χρόνοι των ρημάτων.

Τέλος, στο επίμετρο, διακόσιες και πλέον επιλεγμένες αρχαίες ελληνικές παροιμίες, καταταγμένες σε ογδόντα και πλέον θεματικές ενότητες, αποκαλύπτουν επιγραμματικά τη λαϊκή σοφία των αρχαίων προγόνων μας.

Η επίμονη αναζήτηση της προέλευσης των λέξεων, οι πολλές σημασίες τους-κυριολεκτικά και μεταφορικά-οι χαρακτηριστικές εκφράσεις, οι δικανικοί όροι, οι χρόνοι των ρημάτων και το πλήθος των