ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Το βιβλιοπωλείο

Το κατάστημα των Εκδόσεων Δημ. Ν. Παπαδήμας άνοιξε για πρώτη φορά το 1960 στην οδό Ιπποκράτους 23, στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτοντας παλαιά βιβλία, ενώ παράλληλα οργανώθηκε και ο ομώνυμος εκδοτικός οίκος με πρώτη σημαντική επιτυχία την Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας του Gilbert Murray το 1962. Ακολούθησαν ακόμα πολλά βιβλία έπειτα, και το 1976, το εκδοτικό  τόλμημα της φωτοτυπικής αναπαραγωγής των κειμένων Ελλήνων και Λατίνων συγγραφέων του γερμανικού εκδοτικού οίκου B.G. Teubner Leipzig.

Το 1978 εγκαινιάστηκε το νέο βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους 8, στο οποίο, εκτός από τις εκδόσεις του ίδιου εκδοτικού οίκου, διακινήθηκαν βιβλία όλων των εκδοτικών οίκων που σχεδόν στο σύνολό τους αφορούσαν την ανθρωπιστική παιδεία.

Το βιβλιοπωλείο είναι άρτια οργανωμένο και ενημερωμένο και προσφέρει στο βιβλιόφιλο κοινό ποιοτικές εκδόσεις όλων των ελληνικών εκδοτικών οίκων, ιδρυμάτων, αλλά και εκδόσεις του εξωτερικού. Διατίθενται πλήρεις σειρές αρχαίων Ελλήνων και Λατίνων συγγραφέων των Εκδόσεων Teubner Λειψίας – W. de Gruyter, Οξφόρδης, Loeb, οι εκδόσεις της Ακαδημίας Αθηνών και των Κέντρων Ερεύνης της Ακαδημίας, της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών Αθηνών, της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, της Εταιρείας Λακωνικών Σπουδών, της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών και άλλων Ιδρυμάτων καθώς και βιβλία όλων των ελληνικών και κυπριακών εκδοτικών οίκων.

Διατίθενται επίσης παλαιά, σπάνια και δυσεύρετα βιβλία, καθώς και ανατυπώσεις παλαιών βιβλίων της σειράς Βιβλιοθήκη Ιστορικών Μελετών του Διον. Νότη Καραβία.

Με τη μακροχρόνια πείρα, το κύρος στις εκδόσεις ποιότητας και την τακτική βιβλιογραφική ενημέρωση, το βιβλιοπωλείο αυτό μπορεί να εξυπηρετεί και να προμηθεύει βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, βιβλιόφιλους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, αποστολή e-mail ή επιστολή, αποστέλλεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό οποιοδήποτε βιβλίο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά βιβλίων.