Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΜΠΕΡΤ

-55%
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΜΠΕΡΤ
Τίτλος: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΜΠΕΡΤ
Συγγραφέας: BRION, MARCEL
Ιδιότητα Συγγραφέα: Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
Μετάφραση: Σακελλαρίου Αντώνης Η.
Ιδιότητα Μεταφραστή Φιλόλογος - Συγγραφέας
ISBN: 960-206-284-3
Έτος Έκδοσης: 1/1994
Σελίδες: 355
Διαστάσεις: 14Χ21, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Τιμή: 15,90€ 7,16€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Ο Μαρσέλ Μπριόν ζωντανεύει τη χρυσή εποχή της «ευτυχισμένης πόλης». Η ζωή τότε στη Βιέννη ήταν μια αδιάκοπη γιορτή: ο Βιεννέζος αγαπά με πάθος όλα τα θέματα. Τη μουσική, από τους αναστεναγμούς του εκκλησιαστικού οργάνου ως τη δεξιοτεχνία της Hofmusikkapelle, από τους βιολιστές στις ταβερνούλες των προαστίων ως την πολυτέλεια της όπερας. Και το θέατρο: θέατρο είναι η ζωή, αφού πρέπει να φαίνονται όλα ευτυχισμένα, να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της ευτυχίας· αλλά και ο Βιεννέζος ζει για να χορεύει, πεθαίνει από τον πολύ χορό, τίποτε άλλο δεν σκέπτεται. Πάνω από κάθε άλλο χορό είναι το βαλς, ο χορός του ιλίγγου, της ποιητικής πτήσης, η ζαλάδα που σε κάνει να τα ξεχνάς όλα. Το βαλς, το βιολί, οι Στράους.
Από γιορτή σε γιορτή, δρόμοι και Πράτερ γίνονται χώροι θεάματος, όπου συνωθούνται οι Βιεννέζοι αναζητώντας πάντα την έκπληξη, στα παμπληθή πανηγύρια της Αγίας ʼννας και της Αγίας Μπριγκίττας, στην αλλαγή της φρουράς, στην παρέλαση των ζώων που οδηγούνται στο σφαγείο· ζωολογικοί κήποι,θαυματοποιοί και κωπηλάτες, τίποτε δεν δυσαρεστεί τους Βιεννέζους: η Βιέννη έχει καρδιά γυναικεία, ευμετάβλητη και καπριτσιόζα...
Στα παρασκήνια κυλά η ιστορία, από τον Ιωσήφ τον Β' ως τον Μέττερνιχ· παρακολουθούμε την άνοδο των αστών: είναι η εποχή που βασιλεύει ο κ. Μπηντερμάγερ - και ονειρεύεται μόνο μιαν ειρήνη ρόδινη και χρυσή. Αλλά το όνειρο διακόπτεται: 1848, τέλος της «μπελ επόκ». 

Περιεχόμενα

Σημείωμα του μεταφραστή
Βιέννη, πόλη ευτυχισμένη
Η προσωπογραφία του Βιεννέζου
Πρωτεύουσα της Μουσικής
Το θεατρικό πάθος
Θεάματα και διασκεδάσεις
Η Βιέννη σε καιρό πολέμου
Το συνέδριο χορεύει
Στο βασίλειο του χορού
Ο βιεννέζικος ρομαντισμός
Η βασιλεία του κυρίου Μπηντερμάγερ
Το τέλος μιας "μπελ επόκ"
Βιβλιογραφικό συμπλήρωμα

Για τον συγγραφέα:

O συγγραφέας Marcel Brion, μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας από το 1964, έχει αφήσει έργο εξαιρετικά ποικίλο: συνέγραψε μυθιστορήματα και νουβέλες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Είναι συγγραφέας και του έργου Ρομαντική Γερμανία σε 4 μέρη.