Η καθημερινή ζωή στη Ρωσία την εποχή του τελευταίου Τσάρου

-55%
Η καθημερινή ζωή στη Ρωσία την εποχή του τελευταίου Τσάρου
Τίτλος: Η καθημερινή ζωή στη Ρωσία την εποχή του τελευταίου Τσάρου
Συγγραφέας: Troyat Henri
Ιδιότητα Συγγραφέα: μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας
Εκδότης: Παπαδήμας Ν. Δημήτριος
Μετάφραση: Μπάλτα Νάση
Ιδιότητα Μεταφραστή Ιστορικός
ISBN: 960-206-256-8
Έτος Έκδοσης: 12/1992
Σελίδες: 319
Διαστάσεις: 14Χ21, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Τιμή: 15,90€ 7,16€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Ο Ανρί Τρουαγιά συνδέει την εικονογραφία αυτή της Ρωσίας του 1903 με το ταξίδι ενός νεαρού Γάλλου, του Ζαν Ρουσέλ. Μολονότι η παρουσία αυτού του φιλοπερίεργου ταξιδιώτη δίνει στο βιβλίο αυτό την αίσθηση και τη γοητεία ενός μυθιστορήματος, η σοβαρή και στέρεη επιστημονική του τεκμηρίωση, που ο συγγραφέας ζωντανεύει εξάλλου και με μνήμες από διηγήσεις της παιδικής του ηλικίας, του εξασφαλίζει μια από ιστορική άποψη αδιαμφισβήτητη φερεγγυότητα.
Διαβάζοντάς το, μένουμε έκθαμβοι μπροστά στη λαμπρότητα των αυτοκρατορικών εορτών, φρίττουμε μπροστά στα άθλια και βρώμικα καταλύματα όπου στοιβάζονται τα πλήθη των εργατών με τις οικογένειές τους -(έτσι ζούσε το 60% των εργατών στη Μόσχα)- και συμμετέχουμε κι εμείς στην κατάνυξη των πιστών που προσκυνούν γονατιστοί τις εικόνες μέσα στις κατάφωτες εκκλησίες τους.

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ΑΦΙΞΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ
ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΑ
ΧΑΜΑΜ, ΤΡΑΚΤΙΡ ΚΑΙ ΑΣΥΛΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Ο ΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΝΙΖΝΙ - ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ
Ο ΒΟΛΓΑΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Για τον συγγραφέα:

O Henri Troyat (ακαδημαϊκός) γεννήθηκε στη Μόσχα το 1911 και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στη Ρωσία. Στο Παρίσι ήρθε το 1920 και φοίτησε στο Λύκειο Pasteur. Σπούδασε νομικά και μόλις πήρε το πτυχίο του δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο, την Ψεύτικη Μέρα (1935). Με το L’ Araigne (1938) παίρνει το βραβείο Goncourt. Το έργο του περιλαμβάνει κύκλους μυθιστορημάτων (μεταξύ άλλων τις τριλογίες Όσο θα υπάρχει η Γη και Ο Μοσχοβίτης), μυθιστορήματα (Anne Prédaille), βιογραφίες (Τολστόι, Γκογκόλ, Πούσκιν) και μελέτες (Η καθημερινή ζωή στη Ρωσία την εποχή του τελευταίου Τσάρου). Εξελέγη ακαδημαϊκός το 1959.