Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εγγραφή Νέου Μέλους Σύνθετη Αναζήτηση
 
 
Το καλάθι σας είναι άδειο
 
ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 
Προσφορές
Newsletter
Καταχωρήστε το e-mail σας εδώ για να λαμβάνετε συνεχώς ενημερώσεις για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Αρχική σελίδα / ΕΚΔΟΣΕΙΣ Δ.Ν.ΠΑΠΑΔΗΜΑ / Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ / Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού

   
Προσθήκη στο καλάθι
Τίτλος: Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού
Υπότιτλος:
Συγγραφέας: Rops Daniel
  μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας, ιστορικός
Εκδότης: Παπαδήμας Ν. Δημήτριος
Μετάφραση: Αγγέλου 'Ελλη Ι.
 
Επιμέλεια:
 
ISBN: 960-206-030-1
Έτος Έκδοσης: 12/2005
Σελίδες: 536
Διαστάσεις: 14Χ21, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Γ' έκδοση, Αθήνα
Τιμή: 37,10 27,83
 
  Περίληψη:
 

"Ήταν ένας Ιουδαίος, ένας απλός Ιουδαίος, ένας Ιουδαίος σαν κι εσάς, ένας Ιουδαίος ανάμεσά σας . . .", έλεγε ο Peguy μιλώντας για τον Ιησού και απευθυνόμενος στο "λαό των Ιουδαίων". Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια που αποδεικνύεται από αυτό το έργο του Ντανιέλ Ροπς, το οποίο γνώρισε μια εξαιρετική επιτυχία μόλις κυκλοφόρησε και το οποίο σήμερα επανεκδίδεται, αφού είχε γίνει δυσεύρετο. Λίγες χώρες και λίγες εποχές είναι τόσο συναρπαστικά ενδιαφέρουσες, όσο η Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού. Όλοι μας επιθυμούμε να μάθουμε τις συνθήκες τις οποίες εκτυλίχθηκε η γήινη περιπέτεια του θεού που έγινε άνθρωπος. Αλλά ο Ιησούς είναι αξεδιάλυτα δεμένος με το περιβάλλον του, ο τρόπος ζωής του ήταν εκείνος του ισραηλιτικού λαού, όπως βεβαιώνει ο Άγιος Παύλος. Όσο για τον τρόπο που μιλούσε, ήταν τόσο τυπικά ιουδαϊκός που φαίνεται να βγαίνει κατευθείαν από το midrash του Ισραήλ. Με άλλα λόγια ο Ιησούς, για οποιοδήποτε ζήτημα θέτουμε σχετικά με το πρόσωπό του, μας στέλνει πίσω στο λαό του. Να γιατί ο Ντανιέλ Ροπς έγραψε την "Καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στου χώρους του Ιησού". Απευθύνεται εξίσου στους άπιστους και στους χριστιανούς γιατί μας βυθίζει μέσα σε μια ιστορία καθημερινή, όπου κυριαρχεί μια εντυπωσιακή μορφή, η μορφή του Χριστού.

Για τον συγγραφέα:

Ο Ντανιέλ Ροπς (1901- 1965) δίδαξε ιστορία μέχρι το 1944, οπότε παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο έργο του μυθιστοριογράφου και του ιστορικού. Στο έργο του « Η ανησυχία μας» (1928) ανέλυσε τα καινούρια δεινά του αιώνα μας και στα μυθιστορήματά του «Θάνατε, πού είναι η  νίκη σου;» και «Το ξίφος της φωτιάς» περιγράφει τον αποπροσανατολισμένο κόσμο του Μεσοπολέμου. To 1945 εκδίδεται «Ο λαός της Βίβλου» και λίγο αργότερα το «Ο Ιησούς και η εποχή του», πρώτος τόμος της μνημειώδους ιστορίας της Εκκλησίας που συνεχίζεται το 1964 με το «Μια μάχη για το Θεό», όπου περιλαμβάνεται η ιστορία του καθολικισμού από το 1870 ως τον θάνατο του Πίου ΧΙ το 1939. Ο Ντανιέλ Ροπς εκλέθχηκε μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας το 1955.