Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εγγραφή Νέου Μέλους Σύνθετη Αναζήτηση
 
 
Το καλάθι σας είναι άδειο
 
ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 
Προσφορές
Newsletter
Καταχωρήστε το e-mail σας εδώ για να λαμβάνετε συνεχώς ενημερώσεις για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Αρχική σελίδα / ΕΚΔΟΣΕΙΣ Δ.Ν.ΠΑΠΑΔΗΜΑ / Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ / Η καθημερινή ζωή στη Ρώμη στο απόγειο της αυτοκρατορίας

   
Προσθήκη στο καλάθι
Τίτλος: Η καθημερινή ζωή στη Ρώμη στο απόγειο της αυτοκρατορίας
Υπότιτλος:
Συγγραφέας: Carcopino Jérôme
  Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Παρισιού
Εκδότης: Παπαδήμας Ν. Δημήτριος
Μετάφραση: Παναγώτου Κ.
 
Επιμέλεια:
 
ISBN: 960-206-028-Χ
Έτος Έκδοσης: 12/1990
Σελίδες: 348+13 εικόνες εκτός κειμένου
Διαστάσεις: 14Χ21, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Νέα έκδοση, Αθήνα
Τιμή: 26,50 19,88
 
  Περίληψη:
 

Στο βιβλίο του "Η καθημερινή ζωή στη Ρώμη" ξαναζωντανεύει τη Ρώμη του τέλους του 1ου αι., πρωτεύουσα ενός κόσμου που φαίνεται να έχει κατακτήσει και ειρηνεύσει για πάντα. Μέσα στο επιβλητικό, κατά την επιθυμία του Αυγούστου, σκηνικό της μαρμάρινης πόλης, βλέπουμε να ξετυλίγονται, σαν σε κινηματογραφική ταινία, οι εικόνες από τις κυριότερες στιγμές της ημέρας ενός Ρωμαίου: πρωινό ξύπνημα, τουαλέτα, επαγγελματικές ασχολίες, γεύμα, γάμος... Το θέατρο, το τσίρκο, τα λουτρά, που κατείχαν τόσο σημαντική θέση στην καθημερινή ζωή, αποκαθίστανται εδώ μέσα στην ατμόσφαιρα τους, ατμόσφαιρα ηδονής, αγριότητας, γιορτής. Εποχή οριακή καθώς, κάτω από την επίδραση του ανατολίτικου μυστικισμού, οι παραδόσεις της αρχαίας Ρώμης υποχωρούν, ενώ ο χριστιανισμός σιγά-σιγά διεισδύει σ' αυτή την επηρμένη κοινωνία που ήδη υπονομεύουν παράγοντες παρακμής.

Για τον συγγραφέα:

O Jérôme Carcopino (1881- 1970) σπούδασε στην École Normale και στη συνέχεια έγινε υφηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας και παλιό μέλος της École Française της Ρώμης. Δίδαξε στο Λύκειο της Χάβρης και στη Φιλοσοφική Σχολή στο Αλγέρι. Το 1920 έγινε καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Παρισιού.  Το 1937 επιστρέφει ως διευθυντής αυτή τη φορά στην  École Française της Ρώμης. Υπουργός Παιδείας το 1941 κλήθηκε μετά την παραίτησή του το 1942 να διευθύνει την École Normale Supérieure. Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας το 1955 ο Jérôme Carcopino αφιερώθηκε στη μελέτη της αρχαιότητας και ειδικότερα της ιστορίας της Ρώμης και του ρωμαϊκού πολιτισμού. Από τα πολυάριθμα έργα του ορισμένα θεωρούνται από τότε κλασικά.