Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΩΣ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΤΟΝ 6ο ΑΙΩΝΑ π.X.

-25%
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΩΣ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΤΟΝ 6ο ΑΙΩΝΑ π.X.
Τίτλος: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΩΣ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΤΟΝ 6ο ΑΙΩΝΑ π.X.
Συγγραφέας: FAURE, PAUL
Ιδιότητα Συγγραφέα: Καθηγητής του ελληνικού πολιτισμού στο University II του Clermont Ferrant
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
Μετάφραση: Αγγέλου 'Ελλη Ι.
ISBN: 978-960-206-043-8
Έτος Έκδοσης: 12/2007
Σελίδες: 421+8 χάρτες εκτός κειμένου
Διαστάσεις: 14Χ21, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Νέα έκδοση, Αθήνα
Τιμή: 26,50€ 19,88€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

O 6ος αιώνας π.Χ. υπήρξε ίσως πιο γόνιμος σε τεχνικές εφευρέσεις και σε καλλιτεχνική δημιουργία και από τον αιώνα του Περικλή. Οι Έλληνες για να κυβερνούν τους ανθρώπους διαμορφώνουν τους νόμους της δημοκρατίας και για να κυριαρχήσουν στους αριθμούς και τα σχήματα επεξεργάζονται τους νόμους των μαθηματικών. Ο Ελληνισμός γνωρίζει τότε την πιο μεγάλη του εξάπλωση· από την Κριμαία ως τη Λιβύη, και από την Κύπρο ως το Γιβραλτάρ. Έλληνες έμποροι και τεχνίτες, γεωργοί και ναυτικοί, διαμορφώνουν λιμάνια, αποξηραίνουν έλη, αξιοποιούν απέραντες εκτάσεις, εδάφη που τα υπερασπίζονται με όπλα. Ερχόμενοι σε επικοινωνία με λαούς, τους οποίους οι ίδιοι ονομάζουν βαρβάρους, τους επηρεάζουν πολιτιστικά και επηρεάζονται από αυτούς. Ο Έλληνας Οδυσσέας «πολλών ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω». Οι Έλληνες άποικοι δοκιμάζουν άγνωστες τροφές, πλάθουν ένα πνεύμα κράμα στοχασμού και τόλμης, επινοούν νέες τέχνες, εφευρίσκουν νέες τεχνικές, και αυτοκαθορίζονται σε σχέση με τον κόσμο και τους θεούς. Εκείνη την εποχή κυριαρχεί το όνομα ενός αποίκου της Μεγάλης Ελλάδας, του Πυθαγόρα, πατέρα των θετικών επιστημών και ιδρυτή μιας θρησκείας που θα εμπνεύσει στο εξής τους πιο τολμηρούς στοχαστές της Αρχαιότητας.

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ: Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΗΝΑΪΚΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Η ΙΒΗΡΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΩΣ ΤΗ ΡΩΜΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
ΣΙΚΕΛΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΧΑΡΤΕΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Για τον συγγραφέα:

Ο Πωλ Φωρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1916. Σπούδασε στην École Normale. Διδάκτορας, υφηγητής και τέλος καθηγητής, από το 1967, της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο Université II του Clermont- Ferrand, αφιέρωσε τριάντα καλοκαίρια στην έρευνα της ιστορικής γεωγραφίας στη Μεσόγειο και στην Εγγύς Ανατολή. Επανέλαβε με φίλους ένα μέρος της πορείας του Αλέξανδρου. Δημοσίευσε: «Η καθημερινή ζωή στην Κρήτη τη Μινωική εποχή» (1973), «Η καθημερινή ζωή στην Ελλάδα την εποχή του Τρωικού Πολέμου» (1975), «Η καθημερινή ζωή στις ελληνικές αποικίες τον αιώνα του Πυθαγόρα» (1978) και τέλος το «Οδυσσέας» (1980). Όλες οι εργασίες του έχουν βραβευτεί από τη Γαλλική Ακαδημία.