ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

-25%
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
Τίτλος: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
Υπότιτλος: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Συγγραφέας: NESSELRATH, HEINZ-GUNTHER
Ιδιότητα Συγγραφέα: Καθηγητής Πανεπιστημίου Gottingen
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
Μετάφραση: Ιωάννης Αναστασίου - Ιωάννης Βάσσης - Σοφία Κοτζάμπαση - Θεόκριτος Κουρεμένος - Πουλχερία Κυριάκου
Ιδιότητα Μεταφραστή Πανεπιστημιακοί
Επιμέλεια: Δανιήλ Ι. Ιακώβ - Αντώνης Ρεγκάκος
Ιδιότητα επιμελιτή: Καθηγητές Α.Π.Θ.
ISBN: 978-960-206-468-9
Έτος Έκδοσης: 2014
Σελίδες: 776
Διαστάσεις: 17Χ24, σκληρόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Ζ' έκδοση με 84 εικόνες, 3 χάρτες και 1 πίνακα, Αθήνα
Τιμή: 53,00€ 39,75€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο


Η ελληνική αρχαιότητα αποτελεί ένα σύνθετο και πολυπρισματικό πολιτισμικό φαινόμενο, που για την προσπέλασή του απαιτείται η διεπιστημονική συνεργασία.

Ο ανά χείρας τόμος που συμπληρώνεται από τον ομόλογό του για τη λατινική φιλολογία, επιχειρεί ακριβώς αυτή την πολυδιάστατη προσέγγιση η οποία απουσιάζει εδώ και ένα περίπου αιώνα από τη διεθνή βιβλιογραφία, οπότε, πάλι στη Γερμανία, είχε κυκλοφορήσει ένα ανάλογο εισαγωγικό έργο, που όμως χρειαζόταν επειγόντως εκσυγχρονισμό και αναθεώρηση, επειδή οι πληροφορίες και τα δεδομένα στους επιμέρους κλάδους της αρχαιογνωσίας έχουν από τότε μεταβληθεί ουσιαστικά και πολλαπλασιαστεί θεαματικά.

Καταρχήν πρέπει να περιγραφούν οι ιστορικοπολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στο πλαίσιο των οποίων αναπτύχθηκε αυτός ο πολιτισμός και στη συνέχεια να σκιαγραφηθούν οι επιμέρους εκφάνσεις του: η γλώσσα, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, η θρησκεία, η τέχνη και οι επιστήμες, καθώς και η συνέχειά τους στο Βυζάντιο. Εκτός όμως από αυτή τη φαινομενολογική περιγραφή και την παράθεση στοιχείων, κρίθηκε απαραίτητο να συμπεριληφθούν και οι λεγόμενες βοηθητικές επιστήμες όπως η Παλαιογραφία, η Παπυρολογία, η Κωδικολογία, η Επιγραφική και η Μετρική. Ο παρόν τόμος είναι καρπός συλλογικού μόχθου και συνεργασίας κορυφαίων ειδικών επιστημόνων που δεν περιορίζονται μόνο στον γερμανικό πανεπιστημιακό χώρο, κάτι που αποδεικνύει ότι, εξαιτίας της μεγάλης εξειδίκευσης στον τομέα της φιλολογίας, δεν επαρκεί πλέον το εθνικό επιστημονικό δυναμικό.

Το βιβλίο, που η χρήση του διευκολύνεται εξαιρετικά από το αναλυτικότατο ευρετήριο, χάρτες και πίνακες προορίζεται για τους σπουδαστές των αρχαιογνωστικών επιστημών, τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τον καλλιεργημένο αναγνώστη που επιθυμεί να αντλήσει συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες για την ελληνική αρχαιότητα.

Με τη συνεργασία των καθηγητών: Walter Ameling - Adolf H. Borbein - Robert Browning  - Herbert A. Cahn - Enzo Degani  - Tiziano Dorandi - Kenneth Dover - Robert Fleischer - Fritz Graf - Dieter Hagedorn - Jürgen Hammerstaedt - Herbert Hunger - Richard Hunter- Αθανάσιος Καμπύλης - Richard Kannicht - Gustav Adolf Lehmann - Wolfram Martini - Edgar Pack - Georg Petzi - Friedo Ricken - Klaus Strunk - Alfred Stückelberger - Ernst Vogt - Dietrich Willers - Nigel Wilson.

Περιεχόμενα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ
Ι. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΙΙ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
ΙΙΙ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΙV. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
V. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
VI. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ VII. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
VIII. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Ο επιμελητής της γερμανικής έκδοσης Heinz- Günther Nesselrath είναι καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Göttingen (Γερμανία).