Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εγγραφή Νέου Μέλους Σύνθετη Αναζήτηση
 
 
Το καλάθι σας είναι άδειο
 
ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 
Προσφορές
Παπανικολάου Γεώργιος Ν.
Λεξικόν των Ρημάτων της Αττικής Πεζογραφίας
  Τιμή:47,70 23,85
Dalby Andrew - Grainger Sally
Η μαγειρική της αρχαιότητας
  Τιμή:37,10 18,55
Fuhrmann Manfred
Αρχαία λογοτεχνική θεωρία Αριστοτέλης-Οράτιος-Λογγίνος
  Τιμή:31,80 15,90
Mossé Claude
Αλέξανδρος, το πεπρωμένο ενός μύθου
  Τιμή:26,50 13,25
Bury John B.
Οι αρχαίοι 'Ελληνες ιστορικοί
  Τιμή:21,20 10,60
Mossé Claude
Η γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα
  Τιμή:21,20 10,60
Rhodes P. J.
Οι ελληνικές πόλεις-κράτη, μία συλλογή πηγών
  Τιμή:26,50 13,25
Salles Catherine
Η άλλη όψη της αρχαιότητας, ο υπόκοσμος
  Τιμή:26,50 13,25
Μπάλτας Αλεξ. Α.
Σοφοκλέους Αίας
  Τιμή:12,72 6,36
Μπάλτας Αλεξ. Α.
Σοφοκλέους Φιλοκτήτης
  Τιμή:12,72 6,36
Μπάλτας Χαράλαμπος Αθ.
Αισχύλου Αγαμέμνων
  Τιμή:12,72 6,36
Μπάλτας Χαράλαμπος Αθ.
Ευριπίδου Ηλέκτρα
  Τιμή:12,72 6,36
Τσουρέας Ευστράτιος
Μάρκου Τυλλίου Κικέρωνα υπερ Τίτου Αννίου Μίλωνα
  Τιμή:21,20 10,60
Adrados Francisco R.
Ιστορία της ελληνικής γλώσσας από τις απαρχές ως τις μέρες μας
  Τιμή:37,10 18,55
Γιαννακόπουλος Παν. Ε.
Συντακτικό της νεοελληνικής γλώσσας
  Τιμή:26,50 13,25
Chamberlain Eric Russel R.
Η καθημερινή ζωή στην Αναγέννηση
  Τιμή:21,20 10,60
Kolobova K. M.-Ozereckaja E. L.
Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα
  Τιμή:23,32 11,66
Mireaux Émile
Η καθημερινή ζωή στην εποχή του Ομήρου
  Τιμή:23,32 11,66
Curtis Vesta Sarkhosh
Μύθοι των Περσών
  Τιμή:10,60 5,30
Ristelhueber René
Ιστορία των Βαλκανικών λαών
  Τιμή:33,92 16,96
Μπάλτας Χαράλαμπος Αθ.
Ιστορικές στιγμές της νεότερης Ελλάδας (1821-2004).
  Τιμή:21,20 10,60
Μπάλτας Χαράλαμπος Αθ.
Ιστορικές στιγμές του ελληνισμού από την προιστορική εποχή έως το 1821.
  Τιμή:21,20 10,60
Μωραΐτης Γεώργιος Κ.
Ο Παλαμάς που δε διδάσκεται στην εκπαίδευση
  Τιμή:12,72 6,36
Συλλογικό
Μακεδονία
  Τιμή:31,80 15,90
Basbous Antoine
Ισλαμισμός, μια αποτυχημένη επανάσταση;
  Τιμή:19,08 9,54
Bowra C. M.
Ποίηση και πολιτική 1900-1960
  Τιμή:10,60 5,30
Newsletter
Καταχωρήστε το e-mail σας εδώ για να λαμβάνετε συνεχώς ενημερώσεις για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Αρχική σελίδα / ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 Από το 1960 στην οδό Ιπποκράτους για το βιβλίο, την παιδεία και τον πολιτισμό.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΑ

 

Φιλοσοφία-Ιστορία-Κοινωνιολογία-Ψυχολογία-Λογοτεχνία Ελληνική και Ξένη-Φιλολογία-Τέχνες-Παιδαγωγικά-Κλασικές εκδίσεις-Φροντιστηριακά-Σχολικά

 

Με αγάπη και συνέπεια οι εκδόσεις και το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΔΗΜΑ εργάστηκαν ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να γνωρίσουν την κλασική παιδεία και τον πολιτισμό. Οι προσπάθειες συνεχίζονται με ένα πλήρες και οργανωμένο βιβλιοπωλείο, με εκδόσεις ποιότητας και πάντα με τις καλύτερες τιμές.

 

 . Το 1952 ο Δημήτρης Ν. Παπαδήμας εργάζεται σαν υπάλληλος σε παλαιοβιβλιοπωλείο και το 1960 ανοίγει το δικό του βιβλιοπωλείο 10 τ. μέτρων στην οδό Ιπποκράτους 23.

. Το 1962 πραγματοποιεί την πρώτη του φιλολογική έκδοση, την "Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας" του Gilbert Murray, καθηγητή των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε μετάφραση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σίμου Μενάρδου.

 . Το 1976 οι εκδόσεις ΠΑΠΑΔΗΜΑ εξασφάλισαν τα δικαιώματα από τον εκδοτικό οίκο B. G. Teubner Leipzig (που το 1824 τύπωσε το πρώτο κλασικό Ελληνικό βιβλίο "Ξενοφώντος  Κύρου Ανάβασις" και στη συνέχεια πλέον των 1000 τόμων, όλη την Αρχαία, Βυζαντινή και Λατινική γραμματεία, θρησκευτικά, επιστημονικά περιοδικά και άλλα ελληνικά βιβλία), για την αναπαραγωγή των κλασικών κειμένων της ελληνικής και λατινικής γραμματείας.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 120 τόμοι με κείμενο, πλούσιο κριτικό υπόμνημα και επιμελημένη βιβλιοδεσία, όλοι οι κλασικοί 'Ελληνες και Λατίνοι συγγραφέις που διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια σε φτηνές εκδόσεις, για τους φοιτητές, τους βιβλιόφιλους και τις βιβλιοθήκες.

. Το 1979 μεταφέρεται Ιπποκράτους 8 όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

 

Από τότε μέχρι σήμερα οι εκδόσεις και το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΔΗΜΑ παρέμειναν πιστοί στην πορεία τους για την ανθρωπιστική παιδεία και σε εκδόσεις ποιότητας, ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό από τον Όμηρο μέχρι σήμερα.

 

ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ

Για την βιβλιογραφική ενημέρωση του βιβλιόφιλου κοινού το 1970 κυκλοφόρησε το Βιβλιογραφικό Δελτίο. Σε αυτό καταγράφονται με αλφαβητική σειρά βιβλία νεότερων και σύγχρονων εκδόσεων Φιλολογικά-Ιστορικά-Λαογραφικά-Λογοτεχνικά-Παιδαγωγικά-Κοινωνιολογικά-Λευκώματα-Περιοδικά-Σχολικά βοηθήματα και άλλα έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων σε έγκυρες μεταφράσεις στη νεοελληνική γλώσσα. Για την καλύτερη ενημέρωση των βιβλιοφίλων και των εκπαιδευτικών στο Βιβλιογραφικό Δελτίο παρουσιάζονται περίπου 2588 τίτλοι των τελευταίων ετών όλων των εκδοτικών οίκων και συγγραφέων. Το 2008,  μετά από 38 χρόνια συνεχούς έκδοσης και επιτυχημένης παρουσίας, σταματά η έκδοσή του με το υπ' αριθμόν 37 τεύχος. 

                                                                             

Ο  ΒΙΒΛΙΟΣΥΛΛΈΚΤΗΣ

Ο Βιβλιοσυλλέκτης αποτελεί ειδικό πληροφοριακό ενημερωτικό δελτίο που απευθύνεται σε Βιβλιοοθήκες-Πανεπιστήμια-βιβλιόφιλους καθώς και στους συλλέκτες παλαιών, πολύτιμων και δυσεύρετων βιβλίων. Ακολουθούμε την αρχή ότι ένα βιβλίο, όσο σπάνιο κι αν είναι, είναι εργαλείο για τον βιβλιόφιλο, τον επιστήμονα και τον μελετητή, δεν είναι ένα οποιοδήποτε πολύτιμο αντικείμενο όπως ένας πίνακας ζωγραφικής. Ο Βιβλιοσυλλέκτης κυκλοφορεί περισσότερο γι' αυτούς που θα αγοράσουν το σπάνιο βιβλίο για εργαλείο μελέτης (βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, μελετητές) για αυτό και οι τιμές είναι λογικές. Το 2012 εκδόθηκε για τελευταία φορά με τον υπ' αριθ. 12 τεύχος. Πλέον οι παλαιές και σπάνιες εκδόσεις όπως και όλα τα υπόλοιπα βιβλία βρίσκονται στον διαδικτυακό μας τόπο www.papadimasbooks.gr.

 

Το βιβλιοπωλείο μας με την μακροχρόνια πείρα, το κύρος στις εκδόσεις ποιότητας και την τακτική βιβλιογραφική ενημέρωση, μπορεί να εξυπηρετεί και να προμηθεύει βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, βιβλιόφιλους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, με οποιοδήποτε βιβλίο κυκλοφορεί στην ελληνική βιβλιαγορά..

Μετά από fax, τηλεφωνική επικοινωνία, αποστολή e-mail  ή επιστολή στέλνουμε στο  εσωτερικό και στο εξωτερικό με αντικαταβολή οποιοδήποτε βιβλίο μας ζητηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς καμμία άλλη επιβάρυνση πλην των ταχυδρομικών εξόδων και με έκτπωση σε όσα βιβλία είναι δυνατόν.

 

Στο βιβλιοπωλείο μας διαθέτουμε πλήρεις σειρές αρχαίων Ελλήνων και Λατίνων συγγραφέων των εκδόσεων Teubner, Campridge University Press, Oxford, Loeb, τις ερμηνευτικές εκδόσεις Παπύρου, Ζαχαρόπουλου, Γεωργιάδη, Κάκτου, Ζήτρου, Στιγμής, της Βιβλιοθήκης Ιστορικών Μελετών του Διον. Καραβία, του University  Studio Press, της Ακαδημίας Αθηνών, της Αρχαιολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ιδρύματος Μελετών της Χερσονήσου του Αίμου, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Βιβλιοθήκης Σαριπόλου, Λεξικά, Εγκυκλοπαίδειες καθώς και άλλα βιβλία λογοτεχνικά, φιλολογικά, ιστορικά, παιδαγωγικά όλων των εκδοτικών οίκων και ιδρυμάτων.  Αναλαμβάνουμε τη συγκρότηση και συμπλήρωση βιβλιοθηκών με τις καλύτερες τιμές. Διαθέτουμε επίσης πλούσια συλλογή ξένης κλασικής βιβλιογραφίας και αναλαμβάνουμε την προμήθεια κάθε  ξενόγλωσσου βιβλίου κλασικών σπουδών.

 

Ο Δημήτρης Παπαδήμας, πολύ νέος, μαθητής ακόμα, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση στην πατρίδα του την Πύλο, συνελήφθη από τους Ιταλούς και καταδιώχτηκε από τους Γερμανούς για την πατριωτική του δράση. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε και παρ' όλο που είχε θύματα στην οικογένειά του, παρέμεινε πιστός στις ιδέες του και υπερήφανος για την πατριωτική δημοκρατική του δράση, που δεν θέλησε ποτέ να εξαργυρώσει. Αγωνίστηκε για τα προβλήματα του βιβλίου, την προαγωγή του πολιτισμού και των συμφερόντων των μικρομεσαίων με συνέπεια και σθένος στον επαγγελματικό κλαδικό συνδικαλισμό σε όλες τις θέσεις που οι συάνδελφοί του τον εκλέγουν με μεγάλη πλειοψηφία στα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα και επιμελητήρια σε ένα αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό. Οι αγώνες του συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας 1967-1974.

Το 1974 παίρνει ενεργό μέρος στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου του βιβλίου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Το 1975 εκλέγεται πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών-Βιβλιοπωλών Αθηνών (ΣΕΒΑ), επί τρεις συνεχείς θητείες, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και το 1998 Α' Αντιπρόεδρος.

Το 1978 ως πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών-Βιβλιοπωλών Αθηνών εγκαινίασε την πρώτη Γιορτή του Βιβλίου στην Κηφισιά και το 1982 την πρώτη Έκθεση Βιβλίου στην Κύπρο.

Το 1986 του απενεμήθη από του Υπουργείο Εθνικής Αμύνης αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση 1941-45.

Το 1998 του απενεμήθη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών-Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) τιμητικό δίπλωμα μετά μεταλλίου για την προσφορά του στη διάδοση του βιβλίου και στη δημιουργία νέων αναγνωστών.

Από το 1960 στην οδό Ιπποκράτους το Βιβλιοπωλείο και οι Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΗΜΑ έχουν εξυπηρετήσει πολλές χιλιάδες πελατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και άλλους με την ίδια πάντα αγάπη για εκδόσεις βιβλίων ποιότητας και πολιτισμού. 

 «Από το 1952 αφοσιώθηκα στην υπηρεσία του βιβλίου ποιότητος και για εξήντα περίπου χρόνια αγωνίστηκα για μια δωρεάν και δημοκρατική παιδεία, για μια σύγχρονη δημοκρατική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, για να μπαίνει όλο και περισσότερος κόσμος στα βιβλιοπωλεία, για να αγαπήσουν από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους το βιβλίο οι νέοι, γιατί πίστη μου ήταν πως μόνο με τη μελέτη του καλού βιβλίου θα προοδεύσει η χώρα μου και ο λαός της θα είναι κύριος στον τόπο του, στον τόπο που γεννήθηκε ο ανθρωπιστικός πολιτισμός» Δημ. Ν. Παπαδήμας 1924-2016. (Από το βιβλίο " Το οδοιπορικό ενός εκδότη").