Ο θάνατος και οι θρησκείες

-55%
Ο θάνατος και οι θρησκείες
Τίτλος: Ο θάνατος και οι θρησκείες
Συγγραφέας: Bowker John
Ιδιότητα Συγγραφέα: Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας και της Βόρειας Καρολίνας - Εταίρος στο Trinity College του Καίμπριτζ
Εκδότης: Παπαδήμας Ν. Δημήτριος
Μετάφραση: Κονομή Μαρία Ν.-Λογιάκη Αμαλία Α.
Ιδιότητα Μεταφραστή Φιλόλογοι
ISBN: 960-206-381-5
Έτος Έκδοσης: 8/2006
Σελίδες: 353
Διαστάσεις: 14Χ21, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Β' έκδοση, Αθήνα
Τιμή: 15,90€ 7,16€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Στο βιβλίο του αυτό ο John Bowker μας παρουσιάζει κάποιες αντιλήψεις που γεννήθηκαν από τις θρησκευτικές ερμηνείες του θανάτου, όχι σαν μια περιεκτική ιστορία του θανάτου, αλλά σαν μια ένδειξη των όσων βρίσκονται στη ρίζα των σημαντικότερων θρησκευτικών παραδόσεων, προσδιορίζοντας στην καθεμιά το χαρακτηριστικό της ύφος. Ο Bowker μας δείχνει για ποιο λόγο σφάλλουν οι εξηγήσεις σχετικά με την προέλευση της θρησκείας ως άρνησης του θανάτου μέσω της προσφοράς της αιώνιας ζωής, και διερευνά τα θέματα αυτά τόσο στις ανατολικές όσο και στις δυτικές παραδόσεις. Οι παραδόσεις αυτές δείχνουν την αρχική σημασία του θανάτου στις θρησκείες του κόσμου. Επομένως, φαίνεται καθαρά - με συγκεκριμένες αναφορές στη σύγχρονη φυσική και βιολογία - ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να συνδυαστούν η θρησκευτική και η κοσμική στάση ως προς το θάνατο, ώστε να υποστηρίξουν την ανάμειξη των κληρικών στο έργο των νοσοκομείων και των ασύλων. 

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ
ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Για τον συγγραφέα:

Ο John Bowker, Επίκουρος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Πενσυλβανίας και της Β. Καρολίνας και Εταίρος στο Trinity College του Καίμπριτζ είναι από τους πλέον ειδικούς σε θέματα θρησκειών. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων: Problems of Suffering in Religions of the World, Cambridge U.P., 1970. Jesus and thw Pharisees, Cambridge U.P., 1973. The Sense of God, Oxford U.P., 1973. The Religious Imagination, Oxford U.P., 1978. Worlds of Faith, London, Ariel, 1983. Lisensed Insanities, London, DLT, 1987.