Η βυζαντινή οικονομία

-25%
Η βυζαντινή οικονομία
Τίτλος: Η βυζαντινή οικονομία
Συγγραφέας: Laiou Angeliki Ε.-Morrisson Cécile
Εκδότης: Παπαδήμας Ν. Δημήτριος
Μετάφραση: Κυρίτσης Δημήτρης
Ιδιότητα Μεταφραστή Πανεπιστήμιο Κρήτης
Επιμέλεια: Μπάλτας Χαράλαμπος Α.
Ιδιότητα επιμελιτή: Φιλόλογος - τ. Λυκειάρχης
ISBN: 978-960-206-579-2
Έτος Έκδοσης: 4/2011
Σελίδες: 370 με 7 χάρτες, 2 διαγράμματα και 2 πίναικες
Διαστάσεις: 14Χ21, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Τιμή: 21,20€ 15,90€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συνοπτική επισκόπηση της οικονομίας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τον τέταρτο αιώνα μ.Χ. έως την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Οργανωμένο σε χρονολογική βάση, το βιβλίο αυτό καλύπτει βασικά ζητήματα, όπως η δημογραφία, η γεωργία, η μεταποίηση και η αστική οικονομία, το εμπόριο, οι νομισματικές εξελίξεις, και ο ρόλος του κράτους και της ιδεολογίας. Παρέχει μια περιεκτική γενική θεώρηση της οικονομίας, με έμφαση στις οικονομικές ενέργειες του κράτους, τον παραγωγικό ρόλο της πόλης, και τον ρόλο των μη κρατικών οικονομικών παραγόντων, όπως οι γαιοκτήμονες, οι τεχνίτες και οι αργυραμοιβοί. Στο τελικό κεφάλαιο, η βυζαντινή οικονομία συγκρίνεται με τις οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης, και προκύπτει το συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα μεικτής οικονομίας στον προβιομηχανικό κόσμο. Το βιβλίο είναι η μόνη συνοπτική γενική ιστορία της βυζαντινής οικονομίας και θα αποτελέσει βασικό έργο αναφοράς για τους σπουδαστές της οικονομικής ιστορίας, της βυζαντινής ιστορίας και της μεσαιωνικής ιστορίας γενικότερα.

Για τις συγγραφείς:

H Αγγελική Λαΐου ήταν ως τον θάνατό της (2008) καθηγήτρια στην Έδρα Νταμπάρτον Όουκς για την βυζαντινή ιστορία στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

 Η Σεσίλ Μορισόν είναι διευθύντρια ερευνών στο CNRS (το εθνικό κέντρο επιστημονικής έρευνας της Γαλλίας) και σύμβουλος για τη βυζαντινή νομισματική στο Νταμπάρτον Όουκς.