Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εγγραφή Νέου Μέλους Σύνθετη Αναζήτηση
 
 
Το καλάθι σας είναι άδειο
 
ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 
Προσφορές
Newsletter
Καταχωρήστε το e-mail σας εδώ για να λαμβάνετε συνεχώς ενημερώσεις για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Αρχική σελίδα / ΤΟΠΙΚΑ / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ / Η Μάνη, σύνοψη μεγάλης πορείας

   
Προσθήκη στο καλάθι
Τίτλος: Η Μάνη, σύνοψη μεγάλης πορείας
Υπότιτλος:
Συγγραφέας: Δαμιανάκος Αλέξανδρος Ν.
 
Εκδότης: IICH
Μετάφραση:
 
Επιμέλεια:
 
ISBN: 978-960-98874-2-7
Έτος Έκδοσης: 2018
Σελίδες: 1.022
Διαστάσεις: 14Χ21, χαρτόδετο
Τιμή: € 25,00
 
  Περίληψη:
 

Η Μάνη είναι ενσαρκωμένος μύθος διαχρονικός. Μαγεύει με την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της, συγκλονίζει με τον απόηχο της ιστορίας της, προκαλεί ρίγη με τις θυσίες της, προβληματίζει με τα ήθη της, το ήθος, το έπος και την τραγωδία της. Σαν μύθος αρχετυπικός, είναι μεστή νοημάτων και μηνυμάτων¨ και έσεται πλουσιώτερος όποιος τα αφουγκρασθεί και τα κατανοήσει. Γιατί ή Φύση στη Μάνη είναι το ίδιο το θείον στην αποκεκαλυμμένη του μορφή.

Διά τούτο πρέπει να κηρυχθεί από την Πολιτεία διατηρητέο εθνικό τέμενος, ανέγγιχτο, άφθαρτο και αλώβητο από τον χρόνο και από περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Να παραμείνει κιβωτός των ιερών και οσίων του Έθνους, φρουρός-εγγυητής των παλμών της καρδιάς του, εξαγνιστική κολυμβήθρα με τα ζείδωρα νάματα του εθνικού συνειδέναι.

Η Μάνη είναι πρωτίστως και κυρίως, μνήμη και μήνυμα. Δεν αποδίδεται με λέξεις, δεν σκιαγραφείται με εικόνες, δεν ερμηνεύεται με αναλύσεις. Νοείται μόνο ως υποστασιομένο όραμα, ως υπερβατικό βίωμα. Ως ενσαρκωμένη Ελευθερία, η Μάνη ήταν πάντοτε ανειρήνευτη, αιθεροβάμων και αιμάτουσσα, όντως "απ' τα κόκκαλα βγαλμένη", ποτέ όμως λιπόψυχη, άνευρη, ξεψυχισμένη. Σκύβω παρτίδα και φιλώ το χώμα σου, ότι "επί των ώμων σου βάσταξες επί αιώνες τον γκρεμισμένο ναό των Ελλήνων".

Αθήνα.